Succeshistorie: Hvordan en lokal affaldshåndteringsvirksomhed sælger udstyr globalt

0

At sælge en hel flåde af tungt udstyr er en ret kompleks og tidskrævende opgave. Hvordan kan en virksomhed løse den så problemfrit som muligt? Følgende casestudie beskriver, hvordan Mascus hjalp Meldgaard Handel A/S, en velrenommeret dansk virksomhed med fokus på affaldshåndtering, med at række ud til et globalt publikum og opnå en mere effektiv salgsproces.  

En god flåde kræver global synlighed  

En del af Meldgaard Gruppen, Meldgaard Handel A/S, er en velkendt virksomhed i Danmark, der er specialiseret i nedbrydning, knusning og sortering af affald og naturmaterialer. Virksomheden har i sine 30 år på markedet solgt udstyr til affald og genbrug af materialer fra nedbrydning såvel som udstyr til stenbrud.

Deres oplagsplads i udkanten af Meldgaard, er fyldt med især nye mobile knusere, mobile sorterer/grovsorterer, mobile neddeler, mobile stakkebåndsigte mm. De er endvidere officielle forhandlere af Finlay, Terex Ecotec, Terex MDS, Backers, Portafill, og Rockster. Listen med enheder til salg på Mascus består af deres brugte maskiner i disse kategorier, herunder knusere, sorterer, aggregatudstyr, sigte, affaldsneddeler- og sorteringsudstyr med mere.

Med så omfattende en maskinflåde havde virksomheden behov for bred synlighed, herunder i de lande, hvor den ønskede at sælge sine brugte maskiner.

Indledte et samarbejde med Mascus: Et vellykket pilotprojekt

Det er grunden til, at Meldgaard Handel A/S tilbage i 2010 valgte Mascus som sin handelsplatform. Som pilotprojekt noterede de nogle få maskiner. Næsten med det samme begyndte virksomheden at få forespørgsler fra velrenommerede private købere og andre forhandlere. Det endte med salg på et tilfredsstillende prisniveau.

Den første succesfaktor var det effektive samarbejde med Mascus, som hjalp virksomheden med at promovere sit navn og brand, sagde afdelingsleder Klaus Meldgaard og tilføjede, at virksomheden altid “popper op”, når kunder søger denne type brugt udstyr.  

Samarbejdet mellem Meldgaard Handel A/S og Mascus har været konstruktivt og dynamisk. Mascus forsynede os med al den nødvendige rådgivning såvel som marketing- og management-løsninger for at sikre, at vores varer tiltrækker køberne online – også når vi beder om forskellige reklamemuligheder for at fremme vores salg,” bemærkede han.

Salg gennem Mascus til udenlandske købere

En anden succesfaktor har været den globale synlighed, som salg via Mascus har muliggjort. Eksempelvis har Meldgaard Handel alene i 2023 allerede solgt følgende gennem Mascus:

  • 1 x brugt Pegson 1300 Maxtrak kugle-knuseværk
  • 1 x brugt Powerscreen 2100X sorterværk
  • 1 x brugt Neuenhauser Targo 3000K neddeler
  • 1 x brugt Powerscreen 1400 Turbo Chieftain.

Brugte maskiner sælges gennem Mascus ikke alene til slutbrugere i Danmark, men også udenfor Danmark. Jeg vil skyde på, at 75 % sælges til eksport og den resterende 25 % til det danske marked,” sagde han.

Klaus Meldgaard, afdelingsleder i Meldgaard Handel, foran udstyr i deres oplagsplads

Håndtering af diverse behov hos købere af brugt udstyr

Virksomheden har løbende et bredt sortiment af forskelligt brugt udstyr i deres oplagsplads. Disse maskiner har været brugt i fra 500 timer op til omkring 20.000 timer. Så længe udstyret er funktionsdygtigt, kan der altid findes en interesseret køber gennem Mascus. Der er erfaringen hos Klaus, at kunder, der søger brugte maskiner både leder efter dyre og billige varer. Virksomheden dækker behovene for begge disse kundegrupper.  

Meldgaard Handel A/S reklamerer også med beskadigede maskiner; det kan dreje sig om en beskadiget motor, en maskine, der har været udsat for brand, eller blot en maskine, der har tekniske problemer, som kan repareres. De får endda forespørgsler fra købere, der er interesseret i at udføre egne reparationer i deres værksted.  

Øget salg gennem fleksibilitet og ekstra ydelser

Virksomhedens mål for 2023 er at opnå en endnu større markedsandel, og den har allerede en god fornemmelse for, at det vil lykkes. Den samlede værdi af nye varer på oplagspladsen er aktuelt 75,000,000 kr.

2022 var et rekordår hvad angår salg og markedsandele for Meldgaard Handel. Vi ser vores markedsandel vokse hvert år og hos Meldgaard Handel A/S er vi selvfølgelig meget bevidst om, hvad der betyder noget hos vores kunder,” sagde Meldgaard.

Deres plan er at kunne levere straks til købernes behov. En af deres strategier er ofte at tilbyde lejeløsninger, herunder med købsoption. Denne type fleksibilitet hjælper mange kunder i Danmark.

Som følge af deres tillidsfulde og professionelle ry, har Melgaard Handel fået mange eksportkunder, som kommer igen, og til hvem de har solgt flere enheder i årenes løb. De er altid glade for at tilbyde assistance med at læsse udstyret, hvilket I nogle tilfælde kan være udfordrende, fordi enheden enten er en smule bredere eller højere end man havde regnet med.

Detaljerne ved at sælge brugte maskiner er mere eller mindre de samme. For mig er det især vigtigt at være præcis om maskinens aktuelle tilstand, vise fotos og videoer fra A til Z, invitere eksportkunder til Meldgaard i Danmark for at inspicere den tilbudte maskine og, allervigtigst, at “være ærlig” og ikke forsøge at dække over skader eller ridser osv., og oplyse den potentielle kunde om maskinens tilstand som den rent faktisk er,” sagde Meldgaard.

Del på sociale medier:
FacebookTwitterLinkedIn

Skrive en kommentar