Skip to content

Reparer eller sælg? That is the question…

1. september 2017

                                                       Fix, buy or sell

Gør dig nogle overvejelser!

Du kender det selvfølgelig allerede. Skal du købe nyt, finde værktøjskassen frem eller det værre sende maskinen på værksted. Alt afhænger selvfølgelig af maskinen og den enkelte situation. Alligevel vil jeg komme ind på nogle punkter, der kan klargøre, hvilken tilgang du skal vælge, så omkostningerne holdes nede og maskinens ydeevne i top. Alt for ofte kigger maskinejere på den brugte maskines fysiske tilstand, hvor man i stedet bør vurdere driftsomkostningerne til dato, hvor længe maskinen har været ude af funktion samt videresalgspotentiale.

Maskinens driftsomkostninger:

Regnestykket er selvfølgelig en svær størrelse og virker ikke altid lige logisk. Tag de faste omkostninger såsom købspris, renter og afskrivning. Lig dertil de variable omkostninger (reparationer og vedligeholdelse), hvorefter du kan udregne kostprisen pr. time for maskinen. Lav her en komparativ analyse ved et eventuelt køb af en ny maskine. Husk at inkluder den forventede vedligeholdelse samt reparationomkostninger.

Hvor lang tid vil maskinen være ude af drift?:

Et svært spørgsmål, som du er nød til at stille dig selv. Undersøg tilgængeligheden af reservedele og hvilke reparationer, der må anses som seriøse/større reparationer. Ydermere skal du vurdere, hvor stor indflydelse reparationerne har på dit arbejde. Det kan måske være nødvendigt at leje materiale mens maskinen er på værksted.

Reparationsomkostninger:

Det er sjældent, at en brugt maskine kun skal repareres en enkel gang. Turen til værkstedet kan nemt blive en velkendt rute, hvorfor de månedlige reparationomkostninger kan overstige de månedlige udgifter ved køb af en ny maskine.  Vær opmærksom på dette!

Videresalgspotentiale:

Undersøg din brugte maskines videresalgspotentiale. Sonder markedet for lignende maskiner af samme årgang. Udregn ligeledes om det kan betale sig at reparere maskinen selv inden et eventuelt salg.

2017-09-01_11-02-05

No comments yet

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: